Servicios profesionales de traducción e interpretación

Sobre mí

Monique Lokkerbol

Duidelijkheid, begrip en een prettige realtie

Ik geloof dat de basis van succes het volgende is: duidelijkheid, begrip, en een prettige relatie. Een taalbarrière hoeft daarvoor helemaal geen probleem te zijn want die kan ik voor je wegnemen.

Mijn passie voor taal begon op jonge leeftijd toen ik ‘tolkte’ voor mijn ouders en de campingreceptie in Frankrijk. Ik vond het machtig om ervoor te zorgen dat twee mensen die elkaars taal niet spraken wél met elkaar konden praten. Het zaadje was geplant.

Na de middelbare school vertrok ik naar Genève om taalcursussen te doen bij de Alliance Française en ondertussen werkte ik als au-pair. Ik wist het zeker: ik wilde tolk worden en verhuisde naar Maastricht om de vierjarige fulltime HBO opleiding tot tolk en vertaler (de huidige Vertaalacademie) te doen. Daarna had ik pas echt de smaak te pakken. Ik vertrok naar Straatsburg en daarna naar Madrid voor een tweejarige Master in vertaalkunde aan de Universidad Complutense.

Tolk met kennis van de Franse en Spaanse (bedrijfs-)cultuur

In totaal heb ik vijf jaar in Frankrijk en Spanje gewerkt en in die tijd heb ik de bedrijfsculturen goed leren kennen. Later in Nederland heb ik als schakel tussen de Nederlandse, Franse, Belgische en Spaanse culturen verschillende functies gehad; onder andere bij de beurs Euronext en bij verschillende exportkantoren. Maar ik wilde full time met tolken en vertalen bezig zijn en daarom maakte ik in 2014 de beslissing om mijn eigen tolk- en vertaalbureau op te zetten.

Ik wil de beste resultaten voor mijn klanten

Nu kan ik mijn ervaring en kennis inzetten voor mijn klanten: onder andere export managers, marketingmanagers, CEO’s, advocaten, notarissen, organisaties en particulieren.

Ik wil dat jij de best mogelijke resultaten boekt. Het maakt me oprecht blij als ik kan bijdragen aan een goed contact, verbinding en begrip. Zodat je kunt brainstormen over plannen, contracten kunt bespreken, conflicten kunt oplossen, rechtszaken kunt voorbereiden, dossiers kunt afwikkelen etcetera, alsof je met een Nederlander praat.

Ik hoop je snel van dienst te mogen zijn!

Heb je vragen of wil je kennis maken?
Neem hieronder contact met me op.

monique@tolkfransenspaans.nl

0646338535